Latvala ispalio, Ogier u sigurnom vodstvu

Latvala ispalio, Ogier u sigurnom vodstvu

Prvi dio druge etape rallyja u Velikoj Britaniji je za nama (točnije bit će kada završi još jedan, kratki brzinac s početkom u 13 sati), a promjene koje su se u poretku dogodile jutros vjerojatno su odlučile o pobjedniku zadnjeg natjecanja sezone.

Na devetom brzinskom ispitu, ujedno prvom današnjem, Volkswagen vozač Jari-Matti Latvala je prekasno kočio na prilazu jednom zavoju, a istovremeno je uspio i ugasiti motor.

"Na vrlo skliskoj podlozi prekasno sam kočio i motor se ugasio. Pokušao sam skrenuti u smjeru zavoja, ali motor se nije odmah pokrenuo, pa smo stražnjim dijelom otklizali u jarak pored staze i zaglavili se", opisao je Latvala problem koji ga je koštao više od 3 minute. Finac je i kasnije imao problema, na pretposljednjem ispitu prvog laufa žalio se na ponašanje prednjeg ovjesa, a ispit nakon izlijetanja vozio je bez stražnjeg spojlera, pa je bio tek 14.

Posade su do sada odradile 11 ispita. Sebastien Ogier (VW) je u sigurnom vodstvu s 1 minutom i 10 sekundi prednosti u odnosu na Mikku Hirvonena (M-Sport). Iza Finca je situacija, međutim, znatno zanimljivija. Četvrtoplasirani Mads Ostberg (Citroën) za Hirvonenom kasni samo pola sekuunde, a jednako minimalan (1,4 sekunde) je i zaostatak Krisa Meekea (Citroën).

You have no rights to post comments

Autosport.hr