Loeb i Meeke ispali, Ogier preuzeo vodstvo

Loeb i Meeke ispali, Ogier preuzeo vodstvo

Da, dame i gospodo, drugarice i drugovi, građanke, građani, seljanke, seljaci, Sebastien Loeb također griješi, iako je broj pogrešaka koje je on napravio u karijeri zanemarivo malen. Današnja ga je ipak stajala prilično skupo, jer je na zadnjem brzinskom ispitu dana, po vlastitim riječima "malo udario u stijenu", a što je bilo dovoljno za izbijanje stražnjeg kotača i Loebovo potonuće u poretku. Francuz je obećao da će se pokušati dovući do servisa, i trenutno je njegov DS3 WRC okružen nizom Citroënovih posada, koje pokušavaju pomoći savjetima, ali još uvijek nije sigurno da će Loeb uspjeti osposobiti automobil za put do servisa. U svakom slučaju izgledan je njegov povratak uz propisane super rally kazne.

U problemima se našao i drugi Citroënov vozač, Kris Meeke, koji je također, koliko informacije zasad otkrivaju, ispao iz rallyja i cilja na super rally. Robert Kubica je, nakon pobjede na tri brzinska ispita, na zadnja dva ispita probušio dvije gume i izgubio dodatne minute u ukupnom poretku.

Trenutno u generalki vodi Sebastien Ogier s prednošću od mjesec i pol dana, točnije 1 minute i 45 sekundi ispred Jari-Mattija Latvale, a koji pak ima 49 sekundi prednosti ispred Andreasa Mikkelsena. Najbrži M-Sportov vozač je Ott Tanak na četvrtom mjestu, 9 sekundi iza Mikkelsena, najbolji Citroën je onaj Madsa Ostberga na petoj poziciji, a sedmo mjesto drži bolji od Hyundaijevih vozača, Thierry Neuville.

DOPUNA: Loebov automobil se kreće, barem na "live trackingu", ali ne znamo jesu li ga uspjeli osposobiti za vožnju ili ga je momčad pokupila sa "šlepom".

You have no rights to post comments

Autosport.hr