Loeb i Meeke ispali, Ogier preuzeo vodstvo

Loeb i Meeke ispali, Ogier preuzeo vodstvo

Da, dame i gospodo, drugarice i drugovi, građanke, građani, seljanke, seljaci, Sebastien Loeb također griješi, iako je broj pogrešaka koje je on napravio u karijeri zanemarivo malen. Današnja ga je ipak stajala prilično skupo, jer je na zadnjem brzinskom ispitu dana, po vlastitim riječima "malo udario u stijenu", a što je bilo dovoljno za izbijanje stražnjeg kotača i Loebovo potonuće u poretku. Francuz je obećao da će se pokušati dovući do servisa, i trenutno je njegov DS3 WRC okružen nizom Citroënovih posada, koje pokušavaju pomoći savjetima, ali još uvijek nije sigurno da će Loeb uspjeti osposobiti automobil za put do servisa. U svakom slučaju izgledan je njegov povratak uz propisane super rally kazne.

U problemima se našao i drugi Citroënov vozač, Kris Meeke, koji je također, koliko informacije zasad otkrivaju, ispao iz rallyja i cilja na super rally. Robert Kubica je, nakon pobjede na tri brzinska ispita, na zadnja dva ispita probušio dvije gume i izgubio dodatne minute u ukupnom poretku.

Trenutno u generalki vodi Sebastien Ogier s prednošću od mjesec i pol dana, točnije 1 minute i 45 sekundi ispred Jari-Mattija Latvale, a koji pak ima 49 sekundi prednosti ispred Andreasa Mikkelsena. Najbrži M-Sportov vozač je Ott Tanak na četvrtom mjestu, 9 sekundi iza Mikkelsena, najbolji Citroën je onaj Madsa Ostberga na petoj poziciji, a sedmo mjesto drži bolji od Hyundaijevih vozača, Thierry Neuville.

DOPUNA: Loebov automobil se kreće, barem na "live trackingu", ali ne znamo jesu li ga uspjeli osposobiti za vožnju ili ga je momčad pokupila sa "šlepom".
Autosport.hr