Otkazan brzinac i ponovo Kubica

Otkazan brzinac i ponovo Kubica

Prvi brzinski ispit današnje etape rallyja Monte Carlo otkazan je zbog sigurnosnih razloga. Pred ciljem brzinskog ispita broj 9 organizatori nisu uspjeli "kontrolirati" gledatelje, koji je bio prevelik broj, pa je ispit otkazan.

Prvi se lauf potom sveo na tek jedan brzinac, ali maratonskog karaktera. Ispit Lardier et Valenca - Faye dug je 51,7 kilometara i u rallyju se koristi samo jednom. Dio vozača izabrao je sigurniji pristup, pa je primjerice Sebastien Ogier odlučio izgubiti 1 minutu i 49 sekundi u odnosu na najbržeg na ispitu, no to Ogieru nije ni najmanje naštetilo u ukupnom poretku. Zašto? Zato što je i Jari-Matti Latvala odlučio voziti kao bakica, pa je nakon BI 10 Ogier i dalje 1 minutu i 4 sekunde ispred Finca.

Najbrži na maratonskom BI 10 bio je Robert Kubica, 33,4 sekunde od njega sporiji je bio Kris Meeke dok je treće mjesto pripalo Sebastienu Loebu sa zaostatkom od 41,2 sekunde.

U ukupnom poretku iza Latvale na drugom mjestu treći je Andreas Mikkelsen sa minutom i 49 sekundi zaostatka za Ogierom. Četvrto mjesto pripada Madsu Ostbergu dok je peti Elfyn Evans. Na BI 10 bilo je i drama, pa je Ott Tanak (M-Sport) sletio sa staze i ispao iz borbe za bodove - samo zahvaljujući gledateljima vratio se na stazu, ali sa 19 minuta zaostatka.
Autosport.hr