Latvala smanjio zaostatak za rezerviranim Ogierom

Latvala smanjio zaostatak za rezerviranim Ogierom

Treći dan Rallyja Monte Carlo završen je 12. brzinskim ispitom, koji je posade odveo na poznate ceste između Sisterona i Thoarda. Ispit dug 36,85 kilometara zaključio je još jedan uzbudljivi dan, u kojemu je nedostajao tek prvi brzinac, otkazan zbog prevelikog broja gledatelja u blizini cilja.

Tijekom poslijepodnevnih sati u planinama sjeverno od Monte Carla održana su dva ispita. Na prvom, 19,93 kilometara dugom brzincu Prunieres - Embrun najbrži je bio super rally povratnik Sebastien Loeb. Samo 1,8 sekundi sporiji od Loeba bio je Robert Kubica dok je treće vrijeme na tom brzinskom ispitu ubilježio Jari-Matti Latvala, zakasnivši za Loebom 5,3 sekunde. Vodeći Sebastien Ogier na ovom je ispitu iz ruku ispustio dodatnih nekoliko sekundi, pa se u ukupnom poretku prednost ispred Latvale smanjila na minutu i 2 sekunde.

Posljednji brzinac dana, spomenuti 36-kilometarski put od Sisterona prema Thoardu pripao je britanskom vozaču Krisu Meeku u Citroënu. Na ovome brzinskom ispitu veliku ulogu odigrale su gume, kao i sposobnost vozača da "kompenziraju", jer je na središnjem dijelu ispita bilo dosta zaleđenih i dionica prekrivenih snijegom. Iza najbržeg Meeka još jedan izvrstan rezultat upisao je Kubica sa zaostatkom od 8 i pol sekundi. Treći na BI 12 bio je Latvala, no za njega je najvažniji podatak bilo tek 8. mjesto vodećeg Ogiera. Francuz je izgubio točno 20 sekundi u odnosu na Latvalu.

Na završetku subotnje etape u ukupnom poretku Ogier i dalje drži solidnu prednost, ali je ona sada smanjena na 42,8 sekundi. Trećeplasirani Andreas Mikkelsen za Latvalom zaostaje minutu i 7 sekundu, a zbog problema na zadnjem ispitu Mads Ostberg je, po svemu sudeći, ispao iz utrke za treće mjesto, za kojim zaostaje 53 sekunde.

Sutra su u Monte Carlu, točnije u Francuskoj, na rasporedu tri završna brzinska ispita, dva prolaska stazom Col St Jean - St Laurent te jedan uspon preko legendarnog Col de Turinija na ispitu La Bollene Vesubie - Sospel. Ispiti 13 i 15 bit će dostupni u live prijenosu za WRC+ pretplatnike.

You have no rights to post comments

Autosport.hr