Latvala računa na prednost startnih pozicija u Meksiku

Latvala računa na prednost startnih pozicija u Meksiku

Finski vozač Jari-Matti Latvala na drugom rallyju sezone u Švedskoj nije postigao željeni rezultat, pa je u ukupnom poretku svjetskog prvenstva već u pozamašnom zaostatku za momčadskim kolegom Sebastienom Ogierom, za kojim "kasni" 34 boda. Latvala je u Švedskoj zbog pogreške propustio borbu za pobjedu, pa na treći rally sezone odlazi s bodovnim deficitom, za razliku od prošle sezone, kada je u Meksiko otputovao kao vodeći vozač u prvenstvu.

Obzirom na nova pravila, po kojima trenutno vodeća posada u ukupnom poretku sezone na stazu kreće prva u prva dva dana rallyja, Latvala vjeruje kako pogreška u Švedskoj nije ključna za njegove šanse za napad na titulu prvaka u ovoj sezoni.

"U Meksiku i rallyjima koji slijede bit ću u boljoj poziciji što se tiče startnog poretka, to je prilika koju moramo iskoristiti. U prvom dijelu sezone pogreške su dopuštene, ali ih ne smije biti u drugoj polovici godine. Prošle godine smo u Meksiko otišli kao vodeći u prvenstva, ali na kraj ipak nismo osigurali naslov, tako da uvodni rallyji nisu neko mjerilo. Do početka asfaltnih rallyja moramo biti u dobroj poziciji što se tiče bodova", rekao je Latvala.

You have no rights to post comments

Autosport.hr