Video: Test Porschea 997 R-GT, netko mora

Video: Test Porschea 997 R-GT, netko mora

Porsche 911 R-GT u 997 izdanju polako postaje poznato lice na svjetskim brzinskim ispitima, iako je cijela priča još uvijek u povojima. Govorimo naravno o FIA-inom konceptu R-GT klase, namijenjene GT automobilima poput ovog. Ove godine održava se prva sezona novog R-GT prvenstva u sklopu kojeg će posade nastupiti na nekoliko rallyja svjetskog i europskog prvenstva. Prvi su nastup već odradili u Monte Carlu.

Britanski poduzetnik Richard Tuthill i njegova obiteljska tvrtka specijalizirali su se za pripremu rally automobila s posebnim naglaskom upravo na Porscheove modele. Njihovi Porschei jurili su ispitima Monte Carla, a tvrtka je uključena u promociju koncepta R-GT rally automobila, iako su zasad jedini u prvenstvu.

Tuthillovci su danas objavili video testiranja 997-ice na vlažnoj i kažu djelomično zaleđenoj stazi Curborough. Početak se činio nešto sporijim i opreznijim, a onda se Richard zagrijao. Usput, staza je sjajna, zar ne?

Više o Tuthillu i njihovim rally i WRC ambicijama možete pogledati u drugom videu u kojemu se Chris Harris upoznaje s neobičnim rally trkačem. Naravno, mislimo na automobil.

Video sadržaj

Autosport.hr