Ogier ispred Latvale i Ostberga

Ogier ispred Latvale i Ostberga

Dug i nevjerojatno dramatičan prvi dan rallyja u Meksiku je za nama. U njemu smo ostali bez čitavog niza vozača, većina kojih će se u natjecanje vratiti sutra, ali i svjedočili događajima koji su već sada stekli status, kako bismo to rekli u Hrvatskoj (i na hrvatskome) povijesnih evenata.

Netipično hladno vrijeme na jutarnjim je brzincima iznenadilo vozače, pa su žrtve skliske podloge i pogrešno odabranih guma bili Kris Meeke i Robert Kubica. Doduše, potonji ispadanje može zahvaliti i činjenici da je na prolaznim vremenima dugačkog drugog ispita "skidao" Ogierova vremena za 10 i više sekundi. Meeke i Kubica vraćaju se sutra.

Rally2 koncept poslužit će i Thierrju Neuvillu, koji je zbog probušene gume završio na krovu i zbog oštećenja hladnjaka ispao iz rallyja i utrke za pobjedu. Do ispadanja je držao drugo mjesto.

Događaj dana svakako je bilo izlijetanje Otta Tanaka, a izjavu dana dao je Kubica nakon odustajanja: "Vozili smo sigurno, nismo žurili, nije mi se činilo da smo posebno brzi".

U generalki vodi Sebastien Ogier sa 13,5 sekundi prednosti ispred Jari-Mattija Latvale dok je treće mjesto u vlasništvu Madsa Ostberga, jedinog koji se umiješao u Volkswagenovu gužvu. Ostberg za vodećim kasni 29,5 sekundi.

You have no rights to post comments

Autosport.hr