Video: Rok Turk sa suvozačem-akrobatom u Buzetu

Video: Rok Turk sa suvozačem-akrobatom u Buzetu

Sezone rally prvenstava u regiji uskoro će započeti, pa se vodeće (i sve ostale) posade pripremaju za nove izazove testirajući automobile, gume, ali i potencijalne nove članove momčadi.

Nakon što je isprobao automobil, sve postavke ovjesa i guma, slovenski vozač Rok Turk odlučio je isprobati i novog - suvozača. Umjesto Blanke Kacin, koja će Roku čitati zavoje u nastupajućoj sezoni, na suvozačko mjesto sjeo je akrobatski pilot iz Red Bull Air Race serije, Peter Podlunšek.

Peter se na svom novom radnom mjestu odlično snašao, nakon kratkih instrukcija i uputa koje mu je dala Branka. Doduše, pilotu je bio potreban i prijevod nekih stavki iz "radara".

"Rok je sjajan vozač, bilo je ovo posebno iskustvo. Mislim da će cestari imati pune ruke posla da šljunak koji smo nabacali na cestu vrate gdje mu je mjesto", rekao je Podlunšek nakon vožnje.

I dok se naša posada Viliam Prodan - Zdravko Draženović u Peugeotu 208 R2 priprema za nastup na prvom rallyju serije Mitropa Cupa u Austriji, slovenski duo Rok Turk - Blanka Kacin će u automobilu, koji također priprema OPV Šport iz Slovenije, krenuti u borbu za europske bodove u Irsku, na Circuit of Ireland rally.

Sretno svima!

Video sadržaj

Autosport.hr