Završena dramatična prva etapa Argentine

Završena dramatična prva etapa Argentine

Prvi dan rallyja u Argentini protekao je u znaku odustajanja i problema koji su zadesili čitav niz vozača. Nakon šest održanih brzinskih ispita, u vodstvu je Citroënov vozač Kris Meeke, koji je spremno iskoristio ponuđenu priliku i na noćni odmor odlazi s poprilično velikom prednošću od 1 minute i 8 sekundi. Drugo mjesto također je u Citroënovim rukama, Mads Ostberg također se bez suzdržavanja poslužio serviranom šansom - ima 15,1 sekundu prednosti ispred Jari-Mattija Latvale u Volkswagenu.

Proboj u vodstvo Citroënovim su vozačima olakšali njihovi glavni konkurenti, Volkswagen Motorsport. Njemačka je ekipa u Argentini pokazala neuobičajeno izraženu sklonost kvarovima; Sebastien Ogier ispao je na samom početku dana zbog kvara na motoru, a Latvalin je Polo R WRC u završnici etape nekako dopuzao do cilja s pokvarenim prednjim diferencijalom. Treći Volkswagenov vozač, Andreas Mikkelsen je na jutarnjim ispitima probušio gumu, a na poslijepodnevne nije ni stigao jer se Polo pokvario na putu iz servisa.

Iz rallyja je ispao i M-Sportov vozač Ott Tanak s čije je Fieste RS WRC otpao kotač, a manjih problema imali su i ostali vozači. Iza spomenute trojke u vodstvu na četvrtom mjestu rallyja je Dani Sordo (Hyundai), ispred Elfyna Evansa (M-Sport) i Martina Prokopa.

You have no rights to post comments

Autosport.hr