Meeke zadržao vodstvo, incident s ozljedama prekinuo brzinac

Meeke zadržao vodstvo, incident s ozljedama prekinuo brzinac

Svjetsko rally prvenstvo ponovo se igra s vatrom i hoda po vrlo tankom ledu. U današnjem izlijetanju novozelandskog vozača Haydena Paddona (Hyundai) nastradao je još uvijek nepoznati broj gledatelja. Potonji su stajali na vanjskoj strani zavoja u kojemu je bio i skok; Paddonov i20 WRC je nezgodno doskočio i otputovao u publiku, a organizatori su nakon ovog incidenta poništili brzinski ispit.

U vodstvu rallyja i dalje je britanski vozač momčadi Citroën, Kris Meeke. Težak i zahtjevan dan Britanca nije izbacio iz takta, iako je imao nekoliko trenutaka straha. Njegova prednost, uoči posljednje etape rallyja, iznosi 38,6 sekundi, koliko kasni drugi Citroënov vozač, Mads Ostberg. Treće mjesto je i dalje u rukama Jari-Mattija Latvale u Volkswagenu, a tako će vjerojatno ostati do kraja rallyja, jer je Latvalin bliski pratitelj Dani Sordo (Hyundai) odustao zbog kvara (voda na svjećicama, udri šale o stojkama i lokvama!).

Aktualni prvak Sebastian Ogier i danas je imao problema s automobilom - na zadnjem brzincu otkazao je servo upravljača, no Francuz je ionako daleko od vodećih pozicija i kasni više od 37 minuta za vodećima.

You have no rights to post comments

Autosport.hr