Latvala u vodstvu u Portugalu

Latvala u vodstvu u PortugaluPrva etapa rallyja u Portugalu završena je; u vodstvu je finski vozač Jari-Matti Latvala u Volkswagenu, drugo mjesto drži Kris Meeke u Citroënu dok je treći Andreas Mikkelsen (Volkswagen). Etapu je uvelike oblikovao startni poredak zbog dubokog sloja skliskog šljunka i zemlje na stazi, a što je usporilo Sebastiena Ogiera - Francuz, sukladno pravilima, na brzince kreće prvi i danas se uglavnom bavio raščišćavanjem staze. Ogier je trenutno na šestom mjestu ukupnog poretka, 25,9 sekundi iza vodećeg Latvale.

Dio današnje etape također su oblikovali i veliki šumski požari koji plamte u regiji kojom prolazi itinerer rallyja. Jedan je brzinac stoga otkazan, što je išlo na ruku Ogieru. Ohrabruje podatak da je, nakon 7 brzinskih ispita, razlika između najboljih osam posada svega 40 sekundi.

Vozači su danas imali popriličnih problema s gumama, kako u pogledu potrošnje tako i zbog pucanja bez pravih razloga. Ili kako to vozači vole reći "nisam osjetio da smo u nešto udarili, ali je guma pukla".

Najbolji M-Sportov vozač trenutno je Ott Tanak na 4. mjestu dok je Elfyn Evans imao problema i trenutno vozi daleko od vodećih pozicija i skuplja kilometre. Dani Sordo na 5. mjestu je najbolji Hyundaijev vozač dok je Robert Kubica, koji je također probušio ponešto guma, deseti.

You have no rights to post comments

Autosport.hr