Ogier: "U Portugalu nije pobijedio najbolji vozač"

Ogier: "U Portugalu nije pobijedio najbolji vozač"

Aktualni prvak i vodeći vozač u poretku svjetskog prvenstva, Francuz Sebastien Ogier, još jednom se osvrnuo na pravila o startnom poretku na rallyjima WRC serije, a koji hendikepira najbolje plasiranu posadu u trenutnom ukupnom poretku. Po sadašnjim pravilima, Ogier, kao vozač s najviše bodova, na brzince prvog i drugog dana rallyja kreće kao prvi. Na makadamskim rallyjima, koji čine većinu prvenstva, to u pravilu predstavlja hendikep jer prvi automobili doslovno "metu" stazu i čiste je od sipkog i skliskog sloja šljunka, što znači da su u pravilu značajno sporiji od vozača koji na stazu kreću nešto kasnije i imaju priliku voziti na očišćenoj tvrđoj podlozi.

Ogier je na cilju rallyja u Portugalu, vidno frustriran, poručio kako će "neki vjerojatno biti sretni što pobjeda nije pripala najboljem vozaču".

Upitan za pojašnjenje svog komentara, Francuz je nešto kasnije, na konferenciji za novinare, ponudio nešto opsežniji opis svojih dojmova.

"U mojoj izjavi na cilju rallyja mogli ste čuti mnogo frustracija. Bio sam još 'vruć', a moj je problem da teško kontroliram frustracije, takav sam. Uvijek kažem to što mislim. Rekao sam kako je frustrirajuće da najbolji vozač nije pobijedio, ali pritom ne mislim da je to Jarijeva greška - nije on kriv što mu pravila daju prednost. Jari je obavio posao koji se od njega očekivao, nije pogriješio i na zadnjoj etapi je bio posebno brz i držao me iza sebe. Čestitke njemu i suvozaču Miikki."

"Pravila su takva kakva su, mi zbog njih moramo biti hendikepirani i ja i dalje tvrdim da to nije ispravan način za vođenje rallyja. U nedjelju nismo previše riskirali do zadnjeg ispita, moramo razmišljati o prvenstvu u kojemu imamo odlične rezultate. Želimo još jednu titulu", rekao je Ogier.

You have no rights to post comments

Autosport.hr