Ford Transit u M-Sport izvedbi

Ford Transit u M-Sport izvedbi

Tijekom povijesti suradnje Forda i M-Sporta iz radionica drugospomenute tvrtke nisu izlazili samo rally i trkaći automobili, već i posebne edicije cestovnih vozila, najčešće u obliku tzv. limited serija. Jedna takva ovih je dana predstavljena javnosti. Riječ je o posebno pripremljenom Fordovom kombiju Transit. Ako kažemo da je za pripremu bio zadužen M-Sport, onda je vjerojatno jasno o kakvom se automobilu, tj. kombiju radi.

U sklopu obilježavanja 50. obljetnice jednog od najpoznatijih europskih kombi vozila, Ford i M-Sport pripremili su Transit, nadahnut Fordovim i M-Sportovim WRC programom.

Izvana se ovaj Transit može pohvaliti paketom estetskih dodataka i lijevanim naplatcima te bojama koje su "posuđene" s tvorničke Fieste RS WRC. Ovjes potpisuje Eibach, a kombi je dodatno spušten u odnosu na svoje obične rođake. Kotači su iz OZ Racing kataloga i promjera su 18 inča s Michelinovim gumama. Nov je i ispušni sustav, integriran u stražnji branik, a tu je i nezaobilazni krovni spojler. U unutrašnjosti pažnju privlači koža, novi upravljač i vrhunska završna obrada te detalji poput M-Sportovih "urica" i tepiha.
Autosport.hr