Loix ubilježio 10 pobjedu na Ypresu

Loix ubilježio 10 pobjedu na Ypresu

Belgijski vozač Freddy Loix na svoj impresivni popis pobjeda dodao je još jednu, ukupno 10. na jednom od najpoznatijih europskih rallyja. Loixu je pošlo za rukom potvrditi apsolutnu dominaciju na Ypres Rallyju, petom natjecanju u ovogodišnjem kalendaru prvenstva Europe i to za upravljačem nove Škode Fabije R5.

Put do pobjede Loixu su dobrim dijelom olakšali konkurenti incidentima i odustajanjima, no do samog kraja rallyja bio je pod pritiskom francuskog vozača Bryana Bouffiera u Citroënu DS3 R5. Naposlijetku je razlika između ove dvojice vozača iznosila 27 i pol sekundi. Treće mjesto pripalo je Vincentu Verschuerenu iz Belgije u još jednom Citroënu.

Za mjesta na podiju borili su se i Britanac Craig Breen, Nizozemac Kevin Abbring i Stephane Lefebvre, ali su sva trojica ispala iz rallyja (Breen i Abbring) ili su zbog pucanja gume izgubila priključak s vodećom petoricom (Lefebvre).

U ukupnom poretku prvenstva Europe Craig Breen ima 124 boda i drži vodeću poziciju ispred Kajetana Kajetanowicza (103 boda) i Roberta Consanija (55 bodova).
Autosport.hr