Ogier preuzeo kontrolu u Poljskoj

Ogier preuzeo kontrolu u Poljskoj

Prvi dan brzinskih ispita rallyja u Poljskoj je za nama, a u vrijeme dok ovo pišemo u tijeku je završni brzinski ispit prve etape, kratki super specijal Mikolajki Arena, dug 2 i pol kilometra. Kako su vodeće posade već odradile svoje nastupe u parovima, možemo promotriti trenutni ukupni poredak nakon prvog, dugog i napornog dana "relijanja" na superbrzim poljskim makadamskim cestama.

Nakon pogreške s odabirom guma, zbog koje je iz ruku ispustio pozamašnu količinu sekundi, M-Sportov vozač Ott Tanak potonuo je u poretku i trenutno je četvrti sa 16 sekundi zaostatka. Tanakove probleme s gumama, točnije pretjeranim trošenjem Michelinove mekše komponente, iskoristio je Sebastien Ogier u Volkswagenu. Francuz predvodi Volkswagenovu armadu na prvom mjestu, slijedi Andreas Mikkelsen na drugom te Jari-Matti Latvala na trećem mjestu. Zaostaci među vodećom trojicom nisu veliki, pa Mikkelsen za Ogierom kasni svega 2,1 sekundu dok je Latvala od drugoplasiranog Norvežanina sporiji 8,7 sekundi.

Gume danas nisu mučile samo Tanaka već i Citroënovog vozača Krisa Meeka, dok se drugi vozač francuske ekipe, Mads Ostberg, cijelog dana mučio s pokušajima da uhvati pravi ritam. Da bi nakon svega na cilju zadnjeg ispita rekao da je zadovoljan nastupom, iako za vodećim zaostaje više od 1 minute i 15 sekundi. Jednaki problem (gume) imao je i M-Sportov pilot Elfyn Evans, koji kasni više od 1 minute i 42 sekunde za Ogierom.

Nakon drugog mjesta na Sardiniji, Hyundaijev vozač Hayden Paddon i u Poljskoj je u sjajnoj formi. Trenutno je na petom mjestu, 35 sekundi iza najbržeg Ogiera, čime je ujedno i najbolje plasirani Hyundaijev vozač.

Robert Kubica dan je završio na 6. mjestu generalke, 37,8 sekundi iza Ogiera, što je više nego respektabilan rezultat za domaćeg vozača.

Inače, posebnost današnjeg dana bio je potpuni izostanak servisa između dva laufa, što je pred posade postavilo posebno zanimljive izazove i natjeralo ih na povećan oprez.

You have no rights to post comments

Autosport.hr