Finski rally ubrao "žrtve", Latvala vodi

Finski rally ubrao "žrtve", Latvala vodi

Dug prvi dan rallyja, devet brzinskih ispita bez servisa i izuzetno visoke prosječne brzine na ispitima zvuče kao recept za uzbuđenja. Istih zaista nije nedostajalo na današnjoj prvoj etapi, cilj koje je kao vodeći dočekao Jari-Matti Latvala, Volkswagenov vozač koji "ganja" treći uzastopni trijumf na domaćem terenu. Latvalu u stopu (+2,6 sekundi) prati aktualni prvak i momčadski kolega Sebastien Ogier dok je trećeplasirani Citroënov vozač Kris Meeke na pristojnijoj distanci i kasni 24 sekunde za Latvalom.

Spomenute okolnosti danas su kumovale nizu odustajanja i problema. Najteže je prošao treći Volkswagenov pilot, Andreas Mikkelsen, čiji je Polo teško oštećen i momčad je objavila da neće biti moguće popraviti ga do sutra. Slično je prošao i Hyundaijev vozač Hayden Paddon, teško izlijetanje i automobil razbijen dovoljno da ga izbaci iz nastavka rallyja.

Iz rallyja je, barem što se današnjeg dana tiče, ispao i Robert Kubica zbog kvarova na Fiesti koja je, očito potpomognuta manjkom novca, na sebe navukla sve baksuze svijeta. Danas je Kubici presudio kvar na alternatoru.

You have no rights to post comments

Autosport.hr