Fantastičnom vožnjom Latvala obranio vodstvo

Fantastičnom vožnjom Latvala obranio vodstvo

Drugi dan rallyja u Finskoj nastavljen je u istom uzbudljivom tonu. Zahtjevni brzinski ispiti omiljeni su među vozačima, premda je riječ o cestama koje ne opraštaju pogreške. To je na svojoj, točnije koži automobila osjetio Kris Meeke, koji se danas, ponovo, uspio slupati i tako iz ruku ispustiti relativno sigurno treće mjesto. Britanski je vozač u vrijeme odustajanja bio u borbi za treću poziciju s momčadskim kolegom Madsom Ostbergom, ali je kraće izlijetanje i susret kotača sa stablom bio poguban za ovjes Citroëna DS3 WRC. Pitamo se kako će Meeke šefu momčadi objasniti još jedan incident i gubitak sigurnih bodova, ali smo uvjereni da mu neće biti lako.

Razbijanjem je svoj nastup danas zaključio i Robert Kubica. Nekoliko stotina metara prije cilja zadnjeg brzinskog ispita Kubičina je Fiesta otklizala sa staze i pogodila kamen te završila na krovu.

U ukupnom poretku Jari-Matti Latvala, nakon izvrsne vožnje na ispitima, koje je danas posjetila i jaka kiša, vodi s 13,2 sekunde prednosti u odnosu na Sebastiena Ogiera. Treće mjesto u rukama je Madsa Ostberga, koji za Ogierom kasni 1 minutu i 14 sekundi, dok je na četvrtom mjestu Thierry Neuville. Listu najboljih pet zaključuje Ott Tanak.

You have no rights to post comments

Autosport.hr