Oštre kritike organizatorima rallyja u Australiji

Oštre kritike organizatorima rallyja u Australiji

Pred nama je finalni dan rallyja svjetskog prvenstva, koji se ovog vikenda održava u Australiji. U ukupnom poretku situacija ne bi mogla biti bolja za sve koji uživaju u neizvjesnim borbama, ali pozadina priče ipak je, drže neki vozači, manje sportska nego to priliči natjecanju ovog ranga.

Tijekom druge etape rallyja organizatori su pripremili i noćni brzinac. Na australskom makadamu, poznatom po tome da "visi u zraku" i smanjuje vidljivost. U kombinaciji s mrakom, prašina je stvorila zavjesu koja je temeljito usporila neke vozače. Istovremeno, kritičari ovog koncepta organizatorima zamjeraju svjesno poigravanje sa sigurnošću natjecatelja. Doduše, ovom posljednjem bismo mogli ponešto zamjeriti, barem kada je rally u pitanju; ako se ne usuđuješ voziti brzo zbog teških uvjeta, vozi sporije.

Jedan od najglasnijih, točnije najbijesnijih, kritičara bio je Kris Meeke. Britanski vozač momčadi Citroën je uoči noćnog brzinca imao 2,4 sekunde prednosti ispred Ogiera i držao je vodeću poziciju, no zbog spomenutih teških uvjeta na stazi, a koji navodno nisu jednako ometali sve vozače, ispustio je prednost iz ruku i predao vodstvo u ruke francuskome konkurentu.

Meeke je na cilju ispita kipio od bijesa, koji je potom istresao na visoke dužnosnike FIA-e, a s novinarima je odlučio razgovarati tek nakon nekoliko ponovljenih poziva, rekavši da je "Sve ovo velika sramota.".
Autosport.hr