Prodanova sezona brončanog sjaja
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u WRC / IRC

Prodanova sezona brončanog sjaja

Nastupom na njemačkom „ADAC 3-stadte rally-u“ hrvatska rally posada Viliam Prodan- Zdravko Draženović završila je svoj program nastupa za ovu sezonu u sklopu europskog Mitropa rally kupa. Ovogodišnji kalendar sastojao se od devet natjecanja u pet europskih zemalja, austrijskih „Rebenland“ i „Lavanttal“ rally-a, hrvatske „Opatije“, slovenskih „Saturnusa“ i „Nove Gorice“, talijanskih „Casentino rally-a“, „Alpi Orinetalli“ i „Bassano rally-a“ te završnice sezone na njemačkom „ADAC 3-stadte“ rally-u. Viliam i Zdravko nastupili su na osam natjecanja (propustili su tek nastup u slovenskoj Novoj Gorici) te su nakon odličnih, konstantnih i vrlo dobro pripremljenih nastupa zauzeli treće mjesto u poretku automobila na prednji pogon (2wd cars) te peto mjesto u ukupnom poretku kupa što je vrhunski rezultat u konkurenciji četrdesetak europskih rally posada iz deset zemalja starog kontinenta.

Viliam: Vrlo uspješna sezona je iza nas, osam nastupa u sklopu „Mitropa rally kupa“, „Croatia rally“, te domaći nastup na brdskoj auto utrci „Buzetski dani“ rezime je naših ovogodišnjih nastupa. U sezonu smo ušli još početkom Ožujka vrlo dobro pripremljeni sa novom ekipom „OPV racing cars“ iz Ljubljane te možemo reći da smo našom ovogodišnjom suradnjom jako zadovoljni te se nadamo da ćemo i u budućnosti surađivati kao i do sada. Za sezonu smo se vrlo dobro pripremili, znali smo što nas čeka s obzirom da nam je ovo naša treća sezona u kupu te nam je cilj bio pobjedničko postolje za kraj sezone u konkurenciji automobila na dva pogona a u tome smo i uspjeli. Uoči posljednjeg nastupa na njemačkom 3-stadte rally-u zauzimali smo drugo mjesto u poretku 2wd automobila i četvrto mjesto ukupnog poretka te smo na njemačkom tlu pokušali doći do pobjede u 2wd konkurenciji, a samim time zauzeli bi i treće mjesto u ukupnom poretku, no nažalost nismo uspjeli zbog jednog malog kontakta sa njemačkim vozačem koji nas je izbacio sa staze te smo tu izgubili gotovo minutu vremena koju je bilo nemoguće nadoknaditi te smo time pali na treće mjesto za kraj sezone, odnosno na peto mjesto u ukupnom poretku, no i time smo vrlo zadovoljni, a još zadovoljniji svojim nastupima kojima smo parirali znatno jačim inozemnim ekipama a pogotovo talijanskim koja slovi kao najjača rally liga na svijetu. Sezona je gotova, slijede završna proglašenja te kovanje planova za sljedeću sezonu.

Ovim putem zahvalio bi se slovenskoj ekipi „OPV racing cars“ koja se savršeno brinula za našeg Peugeota te svima Vama koji ste bili sa nama i uz nas tijekom cijele sezone na bilo koji način. Sportski pozdrav!
Autosport.hr