Ott Tanak vodeći na 73. PZM Rally Poland
  • Napisao/la  Andrea Rastowsky
  • Objavljeno u WRC / IRC

Ott Tanak vodeći na 73. PZM Rally Poland

Tokom drugog dana natjecanja Ott Tanak bio je tri puta u uzbudljivoj borbi za vodstvo sa suparnicima Mikkelsenom u Volkswagenu i Paddonom u Hyundaiju. Osvojivši tri uzastopna brzinska ispita vratio se na vrh poretka. U subotnju borbu ulazi s prednošću od 4.2 sekunde ispred Mikkelsena koji ima prednost od 6 sekundi ispred Paddona.

“Bio je to veliki dan, posebno popodne kada sam ušao u odličan ritam vožnje. Brzinski ispiti su vrlo brzi, ali morao sam stisnuti, jer ako želite pobijediti neka drugog načina” rekao je Tanak

Mikkelsen nije bio zadovoljan na kraju dana, borio se sa brazdama na stazi, na koje se žalio i Paddon.

“Još uvijek ima prostora za poboljšanja, znamo na što trebamo obratiti pažnju i plan za subotu biti će spreman” rekao je Paddon.

Sebastien Ogier drži četvrto mjesto sa 16,3 sekunde zaostatka za vodećim. Mišljenja je da će sutra biti još gore. Pritiskao je koliko je mogao, ali ništa više nije mogao učiniti za bolji rezultat.

Thierry Neuville je peti u poretku zahvaljujući lošijem prijepodnevu, ali je bio puno bolji u popodnevnim satima. “Sve u svemu, bio je to pozitivan dan. Rally smo započeli sa pobjedom u četvrtak. Izgubili smo nešto vremena danas tokom prijepodneva, ali poslijepodne je bilo dobro. Zadovoljan sam za sada. Ovdje smo u borbi za pozicijom u samom vrhu I definitivno za to imamo snage. Veselim se subotnjim brzinskim ispitima jer su više tehnički.”

Jari-Matti Latvala razočaran je šestim mjestom nakon drugog dana. “Vrlo loš dan, loš rezultat. Nemam osjećaja za vožnju, nemam osjećaj za auto i ne razumijem što se događa. Nemam riječi”.

Rally Poland se nastavlja u subotu s gotovo 125 km brzinskih ispita.
Autosport.hr