Ogier uvjerljiv u Fiesti na pragu nove sezone

Ogier uvjerljiv u Fiesti na pragu nove sezone

Nova sezona svjetskog prvenstva u rallyju započela je jučer i službeno; održan je pripremni trening, u rally krugovima poznat kao shakedown. Iako rijetko relevantan u pogledu prave forme, shakedown može poslužiti kao uvid u mogući uvid u odnos snaga uoči početka prvog rallyja u sezoni koja bi mogla redefinirati svjetsko prvenstvo. Doduše, neki su vozači čuvali "čavlarice" i na stazu su izašli s kompromisno složenim paketima guma, pa i to treba uzeti u obzir kod razmatranja rezultata.

Na dionici dugoj 3,35 kilometara najbrži je, i to uvjerljivo, bio aktualni svjetski prvak Sebastien Ogier u M-Sportovoj Ford Fiesti s vremenom 2:18.1. Iza njega bio je bivši mu momčadski kolega, a trenutno privatnik Andreas Mikkelsen s četiri sekunde slabijim rezultatom. Mikkelsen je, zanimljivo, za Monte prijavljen u R5 automobilu i to u Škodi Fabiji - iza sebe je ostavio plejadu tvorničkih WRC automobila pripremljenih po novim WRC pravilima. Treće mjesto na shakedownu pripalo je drugom M-Sportovom vozaču Ottu Tanaku s vremenom 2:24.2.

Najbolje plasirani Toyotin vozač je Jari-Matti Latvala na četvrtom mjestu, od trojice Hyundaijevih vozača najbrži je bio Hayden Paddon na petom mjestu, dok su u Citroënu odlučili čuvati gume, pa je Kris Meeke zauzeo zadnje mjesto, 20 sekundi iza Ogiera.
Autosport.hr