WRC Rally Turkey: Ott Tanak opet na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja

WRC Rally Turkey: Ott Tanak opet na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja

Ott Tanak ostvario je svoj treći uzastopni uspjeh. Nakon Finske i Njemačke pokorio je i Tursku! Sa samo 13 bodova iza Thierryja Neuvillea, estonac je više nego ikad u utakmici za svjetsku krunu!

Vozač Toyote uspio je odvest odličnu vožnju tijekom cijelog ovog vikenda i upisati novih 28 bodova u ukupnom poretku. Ipak njegovi protivnici u borbi za naslov Thierry Neuville, kao pobjednik Power Stagea i Sebastien Ogier odlaze u finale s novih pet bodova svaki u prvenstvu.

Ott Tanak:
"Rally je bio tako težak, znali da ovo nije rally na kojem najbrži pobjeđuje. Uspjeli smo odvoziti rally bez ikakvih problema, to je bio veliki napor za cijelu momčad, ali sada smo svi jako sretni, a i prvenstvo je sada vrlo zanimljivo."

Vrlo dobar vikend bio je i za Jari Matti Latvalu koji zauzima drugo mjesto. U sezoni punoj uspona i padova ostvaruje svoj najbolji rezultat nakon Finske ove sezone i pridružuje se dvostrukom slavlju za Toyotu.

Usredotočen da slijedi svoj "plan" i odveze pametno utrku, Hayden Paddon se vratio na postolje nakon više od 10 mjeseci (treći u Australiji 2017.).

Lijepo četvrto mjesto ostvario je Teemu Suninen.

Unatoč mehaničkim problemima od subote popodne Andreas Mikkelsen završio je utrku na petom mjestu.

Henning Solberg potpisuje izvrsnu izvedbu ostvarivši šesto mjesto finalnog poretka.

U WRC2, Jan Kopecky vikend završava novim uspjehom i približava se naslovu u kategoriji. Iskoristivši odustajanje svom timskog kolege Pontusa Tidemanda, vozač Škode sada je vrlo blizu svjetske krune.

Simone Tempestini potpisuje svoj najbolji rezultat u WRC2 drugim mjestom. Za svoj prvi rally u WRC2, Chris Ingram završava na postolju.

Ingram : "Za moj debi u WRC2, to je nevjerojatan rezultat. Strategija je bila dobra i momčad je stvarno učinila izvrsni posao. "

Tempestini: "Doista smo sretni. Bio je to težak rally i za nas i za automobil. Imali smo dobar tempo i krajnji rezultat je dobar. "

Kopecký: "Sretni smo što smo završili. Sa pet uzastopnih pobjeda, naslov se približava. "

Östberg: "Vožnja nije bila tako loša, ali je bila sklisko više od očekivanog. Mislim da je to pozitivan kraj katastrofalnog vikenda. "

Neuville: "Borimo se za prvenstvo s teškim i čvrstim momcima, ali iskreno zaslužili smo pobjedu. Vodili smo na rallyu i bili daleko najbrži. Ali mali problem prisilio nas je na zaustavljanje. Razočaran sam cijelom ekipom, ali pobijeđujemo zajedno, zajedno i gubimo."

al Qassimi: "Jedan od najtežih rallya moje karijere. Nije bilo lako, ali to je dio igre. "

Ogier: "Nisam zadovoljan, nedostajalo je ritma. Mislim da smo nešto krivo popisali. Nisam mogao puno više učiniti nakon puknuća gume. Još su tri rallya do kraja i svašta se može dogoditi"

Mikkelsen: "Bilo je važno uzeti bodove za momčad. Već smo izgubili puno bodova, pa smo morali voziti pažljivo. Jedva čekam Veliku Britaniju."

Suninen: "Bio je to dobar vikend za nas. Rezultat je dobar. Cilj je bio voditi brigu o automobilu i gumama. Sljedeće godine morat ćemo podići tempo kako bismo bili u utrci za postolje. "

Paddon: "Uvijek je lijepo završiti na postolju po prvi put ove sezone, već dugo. To nije očekivani rezultat za momčad, ali tako je. "

Latvala: "Prilično sam sretan kako je prošao vikend. Drugo mjesto je bio cilj jutros i to je ostvareno. Rezultat je izvrstan i za momčad. "
Autosport.hr