Ogier "optužio" Ford za prelazak u Citroën

Ogier "optužio" Ford za prelazak u Citroën

Aktualni svjetski prvak Sebastien Ogier podijelio je s javnošću nekoliko detalja vezanih uz odluku o napuštanju ekipe M-Sporta i prelasku u Citroënov tvornički tim. Francuz je, tvrdi, računao na izdašniju potporu Forda ekipi Malcolma Wilsona, a kada je ta potpora izostala, ostvario je svoju "prijetnju" i potpisao za konkurentsku momčad.

Iako u prvenstvu zapravo brane Fordove boje, M-Sportovci su i dalje privatna momčad, jer se Ford uporno odbija ponovo vratiti u WRC kao tvornička ekipa. Čak niti prošle godine osvojena titula svjetskih prvaka nije natjerala Ford da promijeni odluku.

"Poručili smo Fordu kako je vrijeme za aktivniji angažman u prvenstvu, nakon titule koju smo s ekipom Malcolma Wilsona osvojili prošle godine. U Fordu su se oglušili na naš poziv i nije nam preostalo ništa drugo nego ostvariti najavljeno i pridružiti se drugome timu. Svjesni smo kako Citroën nije u zavidnom položaju, ali su nas u toj ekipi uvjerili kako će u sljedećim sezonama podići razinu svojih aktivnosti, što nam je, poznavajući Citroën i njihove kapacitete, bilo dovoljno. Ipak, odluku o odlasku iz M-Sporta nismo olako donijeli", rekao je Ogier za francuske medije.
Autosport.hr