Safari Rally "vrijedan povratka"

Safari Rally "vrijedan povratka"

Čelni ljudi svjetskog prvenstva u rallyju dali su pozitivne ocjene nedavno održanom rallyju u Keniji, jednom od kultnih natjecanja u svijetu "kraljice automobilizma".

Kenijski Safari Rally slovio je za jedno od najtežih natjecanja u svjetskom prvenstvu, za koje su se posade i momčadi svake godine posebno pripremale. Čak su i automobili morali biti posebno prilagođeni nesvakidašnjim uvjetima jurnjave afričkim bespućima, na podlogama koje često nije bilo moguće nazvati cestama. Izuzetno dugački brzinski ispiti, teške vezne dionice i zahtjevna klima kenijski su rally svrstale među prave ispite snalažljivosti i napose izdržljivosti.

Ove godine Safari Rally je bio pod posebnim povećalom svjetskog prvenstva kao kandidat za povratak u birano društvo WRC rallyja. Problema, kažu čelnici WRC-a, nije bilo, osim poteškoća na zadnjem brzinskom ispitu, na kojemu je neke automobile bilo potrebno izvlačiti iz dubokog pijeska zbog podloge, oštećene prolascima prethodnih automobila.

Konačni će sud, naravno, donijeti stručne službe u FIA-i, no zasada su šanse Safarija da se ponovno uvrsti u kalendar SP-a prilično dobre. Držimo fige!
Autosport.hr