Ogier, Evans i Rovanpera u Toyoti, Citroën zbrisao

Ogier, Evans i Rovanpera u Toyoti, Citroën zbrisao

Zadnje nedoumice koje to zapravo nisu bile sada su razriješene - vozačku postavu momčadi Toyota u sljedećoj sezoni činit će Sebastien Ogier, Elfyn Evans i Kalle Rovanpera.

Citroënovim junačkim povlačenjem iz wRC-a bilo je jasno kamo je naumio vlasnik šest naslova prvaka. Citroën je za svoj odlazak okrivio upravo Ogiera i to u izjavi koja na prvi pogled zvuči kao da je pobjegla iz skeča Montyja Pythona. Podsjetimo, riječ je o ekipi i marki koja se godinama hvalila ulaganjima u nove talente i mlade vozače, da bi sada navodni manjak vozača sposobnih za borbu za titule uzrokovao Citroënovo dizanje ruku od prvenstva. U prijevodu, prvenstvo je postalo preskupo, automobil nije konkurentan i izvjesno je da je na kraju presudila previsoka cijena sudjelovanja za Citroënove dioničare.

Sljedeće godine Ogier će tako voziti za ekipu u kojoj je Ott Tanak osvojio ovogodišnji naslov prvaka svijeta. Društvo će mu praviti mladi Britanac Elfyn Evans i još mlađi Finac Kalle Rovanpera - talenti koji zasad još uvijek nisu pokazali sve što znaju i mogu naučiti.
Autosport.hr