Volkswagen potvrdio odlazak iz WRC-a

Objavljeno u: 03/11/2016 - 18:16 Napisao/la Objavljeno u WRC / IRC Komentari Komentiraj!
Njemački automobilski gigant Volkswagen će u svjetskom prvenstvu u rallyju odraditi samo još jedan rally i to posljednji ovosezonski u Australiji, nakon čega će se ta marka povući iz WRC-a. Volkswagen je u svjetskom prvenstvu osvojio četiri vozačka i momčadska naslova prvaka od 2013. godine, kada su ušli u prvenstvo kao tvornički tim.

U Volkswagenu su odluku o povlačenju iz WRC-a objasnili složenom situacijom unutar kompanije, koja je trenutno u fazi "elektrifikacije većeg dijela game", kako kažu, no za očekivati je da je odluku o kraju WRC angažmana dodatno nadahnuo i tzv. dizelski skandal te možebitno ponovno razmatranje ideje ulaska VW-a u Formulu 1.

Volkswagen će ipak u određenom kapacitetu ostati u svijetu rallyja i to kao dobavljač R5 varijante Pola R, namijenjenog privatnim kupcima.

Očekivano, vijest je u svijetu rallyja izazvala priličan šok, a trenutno je jedno od glavnih pitanja kamo će Volkswagenovi vozači, među kojima je i četverostruki prvak svijeta, Sebastien Ogier.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments