Volkswagen potvrdio odlazak iz WRC-a

Objavljeno u: 03/11/2016 - 18:16 Napisao/la Objavljeno u WRC / IRC Komentari Komentiraj!
Njemački automobilski gigant Volkswagen će u svjetskom prvenstvu u rallyju odraditi samo još jedan rally i to posljednji ovosezonski u Australiji, nakon čega će se ta marka povući iz WRC-a. Volkswagen je u svjetskom prvenstvu osvojio četiri vozačka i momčadska naslova prvaka od 2013. godine, kada su ušli u prvenstvo kao tvornički tim.

U Volkswagenu su odluku o povlačenju iz WRC-a objasnili složenom situacijom unutar kompanije, koja je trenutno u fazi "elektrifikacije većeg dijela game", kako kažu, no za očekivati je da je odluku o kraju WRC angažmana dodatno nadahnuo i tzv. dizelski skandal te možebitno ponovno razmatranje ideje ulaska VW-a u Formulu 1.

Volkswagen će ipak u određenom kapacitetu ostati u svijetu rallyja i to kao dobavljač R5 varijante Pola R, namijenjenog privatnim kupcima.

Očekivano, vijest je u svijetu rallyja izazvala priličan šok, a trenutno je jedno od glavnih pitanja kamo će Volkswagenovi vozači, među kojima je i četverostruki prvak svijeta, Sebastien Ogier.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments