Sebastien Ogier testira nove poslodavce

Povlačenje Volkswagena iz svjetskog rally prvenstva u nezgodan je položaj dovelo aktualnog četverostrukog prvaka svijeta, Sebastiena Ogiera. On je, naime, ostao bez posla, no obzirom na šampionski status i neosporan talent, neće mu biti teško pronaći novo radno mjesto. Štoviše, ne samo da mu neće biti teško, već se za njegove usluge otimaju vodeći timovi u svjetskom prvenstvu.

Sukladno tome, Ogieru su na testiranje ponuđeni automobili timova koji mu mogu pružiti mjesto u momčadi za sljedeću ili sezone nakon nje. U Hyundaiju za njega nema mjesta, jer su sve vozačke pozicije popunjene, a u Citroënu su, navodno, zainteresirani za testiranje, ali samo uz potpisan ugovor o suradnji. Tako je Ogieru preostalo da isproba automobil (i momčad) M-Sporta i novopridošlica, Toyote.

Francuz je proteklih desetak dana proveo u isprobavanju nove Toyote Yaris WRC i Ford Fieste RS WRC, automobila pripremljenih za svjetsko prvenstvo po novim pravilima, koja dopuštaju više snage i hrabrije aero i trakcijske pakete. U ovom je trenutku, naravno, suvišno govoriti o njegovim dojmovima, jer ih Ogier, kao iskusni profesionalac, neće dijeliti s javnošću, ali se čini da bi aktualni prvak mogao na koncu završiti upravo u timu Malcolma Wilsona, dakle u M-Sportu.

Međutim, sve dok svoj potpis ne stavi na jedan od ponuđenih ugovora, o Ogierovoj sudbini u WRC-u u sljedećoj sezoni možemo, nažalost, tek nagađati.

You have no rights to post comments