Sebastien Ogier testira nove poslodavce

Objavljeno u: 27/11/2016 - 21:31 Napisao/la Objavljeno u WRC / IRC Komentari Komentiraj!
Povlačenje Volkswagena iz svjetskog rally prvenstva u nezgodan je položaj dovelo aktualnog četverostrukog prvaka svijeta, Sebastiena Ogiera. On je, naime, ostao bez posla, no obzirom na šampionski status i neosporan talent, neće mu biti teško pronaći novo radno mjesto. Štoviše, ne samo da mu neće biti teško, već se za njegove usluge otimaju vodeći timovi u svjetskom prvenstvu.

Sukladno tome, Ogieru su na testiranje ponuđeni automobili timova koji mu mogu pružiti mjesto u momčadi za sljedeću ili sezone nakon nje. U Hyundaiju za njega nema mjesta, jer su sve vozačke pozicije popunjene, a u Citroënu su, navodno, zainteresirani za testiranje, ali samo uz potpisan ugovor o suradnji. Tako je Ogieru preostalo da isproba automobil (i momčad) M-Sporta i novopridošlica, Toyote.

Francuz je proteklih desetak dana proveo u isprobavanju nove Toyote Yaris WRC i Ford Fieste RS WRC, automobila pripremljenih za svjetsko prvenstvo po novim pravilima, koja dopuštaju više snage i hrabrije aero i trakcijske pakete. U ovom je trenutku, naravno, suvišno govoriti o njegovim dojmovima, jer ih Ogier, kao iskusni profesionalac, neće dijeliti s javnošću, ali se čini da bi aktualni prvak mogao na koncu završiti upravo u timu Malcolma Wilsona, dakle u M-Sportu.

Međutim, sve dok svoj potpis ne stavi na jedan od ponuđenih ugovora, o Ogierovoj sudbini u WRC-u u sljedećoj sezoni možemo, nažalost, tek nagađati.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments