Sebastien Ogier testira nove poslodavce

Objavljeno u: 27/11/2016 - 21:31 Napisao/la Objavljeno u WRC / IRC Komentari Komentiraj!
Povlačenje Volkswagena iz svjetskog rally prvenstva u nezgodan je položaj dovelo aktualnog četverostrukog prvaka svijeta, Sebastiena Ogiera. On je, naime, ostao bez posla, no obzirom na šampionski status i neosporan talent, neće mu biti teško pronaći novo radno mjesto. Štoviše, ne samo da mu neće biti teško, već se za njegove usluge otimaju vodeći timovi u svjetskom prvenstvu.

Sukladno tome, Ogieru su na testiranje ponuđeni automobili timova koji mu mogu pružiti mjesto u momčadi za sljedeću ili sezone nakon nje. U Hyundaiju za njega nema mjesta, jer su sve vozačke pozicije popunjene, a u Citroënu su, navodno, zainteresirani za testiranje, ali samo uz potpisan ugovor o suradnji. Tako je Ogieru preostalo da isproba automobil (i momčad) M-Sporta i novopridošlica, Toyote.

Francuz je proteklih desetak dana proveo u isprobavanju nove Toyote Yaris WRC i Ford Fieste RS WRC, automobila pripremljenih za svjetsko prvenstvo po novim pravilima, koja dopuštaju više snage i hrabrije aero i trakcijske pakete. U ovom je trenutku, naravno, suvišno govoriti o njegovim dojmovima, jer ih Ogier, kao iskusni profesionalac, neće dijeliti s javnošću, ali se čini da bi aktualni prvak mogao na koncu završiti upravo u timu Malcolma Wilsona, dakle u M-Sportu.

Međutim, sve dok svoj potpis ne stavi na jedan od ponuđenih ugovora, o Ogierovoj sudbini u WRC-u u sljedećoj sezoni možemo, nažalost, tek nagađati.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments