Citroën se vraća u WRC; ovo je C3 WRC

Objavljeno u: 23/12/2016 - 22:50 Napisao/la Objavljeno u WRC / IRC Komentari Komentiraj!
Momčad s najviše naslova prvaka svijeta vraća se u svjetsko rally prvenstvo sljedeće godine. Predvođeni Krisom Meekom i s potpuno novim automobilom, pripremljenim po novim i liberalnijim pravilima, u Citroën Racingu se nadaju povratku na staze stare slave.

Iako za francusku ekipu sljedeće sezone neće nastupati najtrofejniji rally vozač svih vremena, Sebastien Loeb, u Citroënu ne kriju ambicioznost uoči nove godine i povratka u prvenstvo. Uz Meeka za upravljačem novog C3 WRC-a će nastupati Craig Breen.

Citroën vjeruje da je novi automobil spreman za sezonu koja bi WRC-u trebala vratiti dio izgubljene popularnosti i beskompromisnosti. Tako je šef ekipe, Yves Matton, izrazio uvjerenje da će novi automobili, sa snažnijim motorima i ostalim ustupicima, koje je FIA napravila u pogledu ograničenja u pravilima, djelomično oživjeti duh nekadašnje slavne grupe B.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments