Citroën se vraća u WRC; ovo je C3 WRC

Objavljeno u: 23/12/2016 - 22:50 Napisao/la Objavljeno u WRC / IRC Komentari Komentiraj!
Momčad s najviše naslova prvaka svijeta vraća se u svjetsko rally prvenstvo sljedeće godine. Predvođeni Krisom Meekom i s potpuno novim automobilom, pripremljenim po novim i liberalnijim pravilima, u Citroën Racingu se nadaju povratku na staze stare slave.

Iako za francusku ekipu sljedeće sezone neće nastupati najtrofejniji rally vozač svih vremena, Sebastien Loeb, u Citroënu ne kriju ambicioznost uoči nove godine i povratka u prvenstvo. Uz Meeka za upravljačem novog C3 WRC-a će nastupati Craig Breen.

Citroën vjeruje da je novi automobil spreman za sezonu koja bi WRC-u trebala vratiti dio izgubljene popularnosti i beskompromisnosti. Tako je šef ekipe, Yves Matton, izrazio uvjerenje da će novi automobili, sa snažnijim motorima i ostalim ustupicima, koje je FIA napravila u pogledu ograničenja u pravilima, djelomično oživjeti duh nekadašnje slavne grupe B.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments