Ogier uvjerljiv u Fiesti na pragu nove sezone

Objavljeno u: 19/01/2017 - 00:41 Napisao/la Objavljeno u WRC / IRC Komentari Komentiraj!
Nova sezona svjetskog prvenstva u rallyju započela je jučer i službeno; održan je pripremni trening, u rally krugovima poznat kao shakedown. Iako rijetko relevantan u pogledu prave forme, shakedown može poslužiti kao uvid u mogući uvid u odnos snaga uoči početka prvog rallyja u sezoni koja bi mogla redefinirati svjetsko prvenstvo. Doduše, neki su vozači čuvali "čavlarice" i na stazu su izašli s kompromisno složenim paketima guma, pa i to treba uzeti u obzir kod razmatranja rezultata.

Na dionici dugoj 3,35 kilometara najbrži je, i to uvjerljivo, bio aktualni svjetski prvak Sebastien Ogier u M-Sportovoj Ford Fiesti s vremenom 2:18.1. Iza njega bio je bivši mu momčadski kolega, a trenutno privatnik Andreas Mikkelsen s četiri sekunde slabijim rezultatom. Mikkelsen je, zanimljivo, za Monte prijavljen u R5 automobilu i to u Škodi Fabiji - iza sebe je ostavio plejadu tvorničkih WRC automobila pripremljenih po novim WRC pravilima. Treće mjesto na shakedownu pripalo je drugom M-Sportovom vozaču Ottu Tanaku s vremenom 2:24.2.

Najbolje plasirani Toyotin vozač je Jari-Matti Latvala na četvrtom mjestu, od trojice Hyundaijevih vozača najbrži je bio Hayden Paddon na petom mjestu, dok su u Citroënu odlučili čuvati gume, pa je Kris Meeke zauzeo zadnje mjesto, 20 sekundi iza Ogiera.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments