Ogier uvjerljiv u Fiesti na pragu nove sezone

Objavljeno u: 19/01/2017 - 00:41 Napisao/la Objavljeno u WRC / IRC Komentari Komentiraj!
Nova sezona svjetskog prvenstva u rallyju započela je jučer i službeno; održan je pripremni trening, u rally krugovima poznat kao shakedown. Iako rijetko relevantan u pogledu prave forme, shakedown može poslužiti kao uvid u mogući uvid u odnos snaga uoči početka prvog rallyja u sezoni koja bi mogla redefinirati svjetsko prvenstvo. Doduše, neki su vozači čuvali "čavlarice" i na stazu su izašli s kompromisno složenim paketima guma, pa i to treba uzeti u obzir kod razmatranja rezultata.

Na dionici dugoj 3,35 kilometara najbrži je, i to uvjerljivo, bio aktualni svjetski prvak Sebastien Ogier u M-Sportovoj Ford Fiesti s vremenom 2:18.1. Iza njega bio je bivši mu momčadski kolega, a trenutno privatnik Andreas Mikkelsen s četiri sekunde slabijim rezultatom. Mikkelsen je, zanimljivo, za Monte prijavljen u R5 automobilu i to u Škodi Fabiji - iza sebe je ostavio plejadu tvorničkih WRC automobila pripremljenih po novim WRC pravilima. Treće mjesto na shakedownu pripalo je drugom M-Sportovom vozaču Ottu Tanaku s vremenom 2:24.2.

Najbolje plasirani Toyotin vozač je Jari-Matti Latvala na četvrtom mjestu, od trojice Hyundaijevih vozača najbrži je bio Hayden Paddon na petom mjestu, dok su u Citroënu odlučili čuvati gume, pa je Kris Meeke zauzeo zadnje mjesto, 20 sekundi iza Ogiera.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments