Toyota se vratila pobjedom u Švedskoj

Objavljeno u: 14/02/2017 - 14:25 Napisao/la Objavljeno u WRC / IRC Komentari Komentiraj!
Proteklog vikenda u Švedskoj je održan drugi rally nove sezone svjetskog prvenstva u rallyju. Tradicionalno zahtjevan, jedini snježni rally u kalendaru obilovao je obratima i uzbuđenjima, a vrhunac je svakako bila prva pobjeda povratničke tvorničke momčadi japanske Toyote. Ekipa koju predvodi iskusni Tommi Makinen ubilježila je pobjedu zahvaljujući nadahnutoj vožnji Jari-Mattija Latvale.

Finski vozač, koji je nakon povlačenja Volkswagena novo radno mjesto pronašao u Toyoti, spretno je iskoristio poklone koje su mu uručili izravni konkurenti, ponajviše Thierry Neuville i Sebastien Ogier. Latvala nije griješio, držao je solidan tempo i bio je u najboljoj poziciji iskoristiti pogreške spomenute dvojice vozača te upisati važnu pobjedu za sebe i svoj tim. Sezona je, naravno, tek počela, ali Latvali i Toyoti je ova pobjeda trebala kako bi im pokazala da su na pravom putu. Istovremeno, Ogier, a napose Neuville, će svoju sreću i priliku za osvetu morati potražiti u Meksiku. I dok se Ogier u Švedskoj osladio barem utješnim bodovima za mjesto na podiju, Neuville je svoj kiks sa prolog ispita propustio naplatiti i iz Švedske je otišao s mršava tri boda.

Drugo mjesto u Švedskoj, iza Latvale, a ispred Ogiera, pripalo je Francuzovom timskom kolegi Ottu Tanaku u još jednoj M-Sportovoj Fiesti.

Nakon dva održana rallyja u vodstvu ukupnog poretka je Latvala sa 48 bodova, slijedi Ogier sa 44 i Tanak s 33 boda.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments