Toyota se vratila pobjedom u Švedskoj

Objavljeno u: 14/02/2017 - 14:25 Napisao/la Objavljeno u WRC / IRC Komentari Komentiraj!
Proteklog vikenda u Švedskoj je održan drugi rally nove sezone svjetskog prvenstva u rallyju. Tradicionalno zahtjevan, jedini snježni rally u kalendaru obilovao je obratima i uzbuđenjima, a vrhunac je svakako bila prva pobjeda povratničke tvorničke momčadi japanske Toyote. Ekipa koju predvodi iskusni Tommi Makinen ubilježila je pobjedu zahvaljujući nadahnutoj vožnji Jari-Mattija Latvale.

Finski vozač, koji je nakon povlačenja Volkswagena novo radno mjesto pronašao u Toyoti, spretno je iskoristio poklone koje su mu uručili izravni konkurenti, ponajviše Thierry Neuville i Sebastien Ogier. Latvala nije griješio, držao je solidan tempo i bio je u najboljoj poziciji iskoristiti pogreške spomenute dvojice vozača te upisati važnu pobjedu za sebe i svoj tim. Sezona je, naravno, tek počela, ali Latvali i Toyoti je ova pobjeda trebala kako bi im pokazala da su na pravom putu. Istovremeno, Ogier, a napose Neuville, će svoju sreću i priliku za osvetu morati potražiti u Meksiku. I dok se Ogier u Švedskoj osladio barem utješnim bodovima za mjesto na podiju, Neuville je svoj kiks sa prolog ispita propustio naplatiti i iz Švedske je otišao s mršava tri boda.

Drugo mjesto u Švedskoj, iza Latvale, a ispred Ogiera, pripalo je Francuzovom timskom kolegi Ottu Tanaku u još jednoj M-Sportovoj Fiesti.

Nakon dva održana rallyja u vodstvu ukupnog poretka je Latvala sa 48 bodova, slijedi Ogier sa 44 i Tanak s 33 boda.

Aktualnosti

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

Čičko najbrži u Taru

11.04.2017. - HR Ostalo

Čičko najbrži u Taru

U organizaciji auto kluba "Poreč motorsport" i suorganizaciji auto kluba "Skok racing" a pod pokroviteljstvom Općine i TZ Općine Tar-Vabriga, u nedjelju, 09.04.2017. po prekrasnom vremenu i pred nekoliko tisuća gledatelja, održala se je prva...

You have no rights to post comments