Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Objavljeno u: 24/05/2017 - 12:50 Napisao/la Objavljeno u WRC / IRC Komentari Komentiraj!
Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad, jedinom potvrđenom nastupu u WRC klasi ove godine.

Mikkelsen je iz društva tvorničkih WRC vozača ispao odlaskom službene Volkswagenove momčadi iz prvenstva krajem prošle sezone, za razliku od Sebastiena Ogiera i Jari-Mattija Latvale. Citroënu ove godine, blago rečeno, ne cvjetaju ruže, a osim problema s automobilom imaju i poteškoća s formom vozača. Hoće li Mikkelsen opravdati povjerenje francuskog tima vidjet ćemo uskoro.

U Citroënu inzistiraju kako ova promjena u vozačkoj A postavi ne znači odustajanje od programa promocije mladih vozača, no zasad nema podataka o tome hoće li "izbačeni" Lefebvre ponovo biti vraćen u prvu postavu ili ne.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments